Hjem » Brevkassen, Sludrechatollet » Brevkasse: Hvor sent kan man begynde på babytegn?

Brevkasse: Hvor sent kan man begynde på babytegn?

Spørgsmål

Hej Stine

Jeg er aldrig kommet igang med babytegn. Min dreng er lige fyldt et år og er meget meddelsom, øver sig på rigtige ord, som fx bad. Vil dit online-kursus i babytegn være understøttende for hans sproglige udvikling eller er jeg simpelthen for sent på den?

Venlig hilsen

Anna

Svar

Hej Anna

Tak for dit spørgsmål.

Ja, jeg mener godt, man kan begynde på babytegn ved 1-års-alderen og få gavn af det indtil barnet er 2-3 år.

Indtil barnet taler rent, kan det ofte være svært at forstå, hvad han siger og mange af ordene udtales ens. Samtidig er sprogforståelsen jo i rivende udvikling i årene 1-3, og barnet kan derfor blive frygteligt frustreret, når man ikke lige forstår, hvad han siger. Her kan babytegn være et værktøj for barnet til at gøre sig mere forståelig.

Du oplever, at din dreng gør sine første forsøg på at sige ord, og det er jo et tegn på, at han er meget opmærksom på sproget. Det vil gøre det nemt at bruge babytegn, og jeg tror, du vil opleve, at han vil lære tegnene hurtigt og begynde at tale endnu mere. Husk at babytegn jo ikke står alene, men bruges sammen med det talte ord.

Jeg begyndte selv med babytegn, da mit tredje barn, Tue, var 1,5 år og det var til gavn og glæde for os alle.

Med mit e-mail-kursus får du alt at vide om babytegn, men også generelle tips til sproglig stimulering af din baby. Hvert kapitel indeholder desuden også idéer til sprogstimulerende aktiviteter i hverdagen, hvor babytegn indgår som en naturlig del.
Du kan læse et af kapitlerne her: http://www.babyhuset-tutti.dk/2011/05/19/babytegn-og-mad/

Mange hilsener

Stine

Tags: , ,

Få nye blogindlæg via e-mail Videresend til en ven